Spinvis model bij tekenworkshop

De Nieuwegeinse muzikant en theatermaker Erik de Jong, alias Spinvis, en (stads)dichter Ingmar Heytze zaten zondag 24 januari j.l. model voor een aantal (amateur) kunstenaars in het Centraal Museum in Utrecht. De kunstenaars kwamen onder andere van Kunstliefde en Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

De workshop vond plaats in de tentoonstelling ‘Een Utrechter in Londen: P.C. Wonder’, romantisch kunstenaar (1777 – 1852), te midden van diverse kunstwerken. In deze tentoonstelling staat de Utrechtse kunstenaar P.C. Wonder centraal, die meester was in portrettekenen en vele bekende personen portretteerde. De kunstenaars treden via de portretworkshop in de voetsporen van deze succesvolle Utrechtse kunstenaar.

‘Het was een bijzondere ervaring’, aldus Erik de Jong (Spinvis). Hij wilde graag weten hoe anderen naar zijn gezicht keken. Omdat hij zijn gezicht nooit echt heeft gezien, alleen in de spiegel. ‘Een vertrouwd gezicht’, noemt hij dat. Voor de tekenaars was het best moeilijk om zijn gezicht te tekenen. Het licht was niet optimaal en had de Jong minder kleur in zijn gezicht dan Ingmar Heytze. De tekenaars zijn wel tevreden met hun resultaten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk